Mauro Gargiulo

profesor titular de Chirurgie Vasculară, Universitatea din Bologna, Italia

președinte ESVS

va prezenta: Anevrisme de aortă abdominală infrarenală: factori care influențează în zilele noastre alegerea între tratamentul endovascular și cel deschis

Mauro Gargiulo este profesor titular de Chirurgie Vasculară la Universitatea din Bologna, șef al Unității Metropolitane de Chirurgie Vasculară din Bologna (Italia) cu activitate clinică în cele două spitale hub din Bologna. De asemenea, este membru al Consiliului de Administrație al Universității din Bologna.

În ceea ce privește implicarea sa în activități internaționale, Mauro Gargiulo este președinte al FEBVS Examination, Secția UEMS și Consiliul de Chirurgie Vasculară și este președinte al Societății Europene de Chirurgie Vasculară și Endovasculară.

În 1985 a absolvit cu distincție Medicină și Chirurgie la Universitatea din Bologna, în 1990 a primit titlul de specialist în Chirurgie Vasculară de la Universitatea din Bologna cu mențiune și în 1994 titlul de doctor în „Metodologie di Ricerca Scientifico-Sperimentale nelle Discipline”, Universitatea Chirurgiche Toraco-Cardiovascolari” din Bologna.

Experienţa profesională:

  • 09.03.1998 – 23.01.2000: Consultant Chirurgie Vasculară, Spitalul Rimini, Rimini, Italia
  • 24.01.2000 – 31.12.2004: Consultant Chirurgie Vasculară, Spitalul Universitar Policlinico di Modena, Modena, Italia
  • 01.01.2005 – 01.03.2005: Consultant Chirurgie Vasculară, Spitalul Universitar Policlinico S. Orsola, Bologna, Italia
  • 01.03.2005 – 27.12.2012: Profesor asociat de Chirurgie Vasculară, Universitatea din Bologna, Spitalul Universitar Policlinico S. Orsola, Bologna, Italia
  • 27.12.2012 – prezent: Profesor titular de Chirurgie Vasculară, Universitatea din Bologna, Spitalul Universitar Policlinico S. Orsola, Bologna, Italia
  • 01.11.2018 – present: Șef al Unității Metropolitane de Chirurgie Vasculară din Bologna, Italia
  • Martie 1998 – Iunie 2019: în acest interval a efectuat 4754 intervenții chirurgicale

Funcţii ocupate în cadrul Universităţii din Bologna, Italia

  • 01.11.2006 – 02.11.2015: Director al Școlii de Chirurgie Vasculară Universitatea din Bologna, Italia
  • Iunie 2015 – mai 2016: Director al Programului de Doctorat în Științe Chirurgicale, Universitatea din Bologna, Italia
  • 03.11.2015 – -03.05.2021: Șef al Departamentului de Medicină Experimentală, Diagnostică și de Specialitate (DIMES), Universitatea din Bologna, Italia
  • 11.02.2016 – 30.05.2018: Membru al Senatului Academic, Universitatea din Bologna, Italia
  • 12.06.2021 – prezent: Membru al consiliului de administrație al Universității

Domenii de interes clinice şi ştiinţifice

Fiziopatologia, imagistica și tratamentul următoarelor boli vasculare: Boala obstructivă a axului aorto-iliac și femoro-distal (tratament chirurgical și endovascular); – Picior vascular diabetic (tratament chirurgical si endovascular, tratamentul leziunilor trofice ischemice); – Boala obstructivă a tibiei; – Tratamentul endovascular al leziunilor steno-obstructive ale aortei abdominale – Anevrisme ale aortei toracice, aortei abdominale si aortei toracoabdominale (tratament deschis si tratament endovascular cu tehnici conventionale şi tehnici avansate precum endogrefe fenestrate şi ramificate) – Anevrisme inflamatorii ale aortei abdominale ; – Anevrisme ale arterelor axei iliaco-femoro-poplitee (tratament deschis și endovascular) – Leziuni aterosclerotice și displazice ale arterei carotide extracraniene comune și interne (tratament chirurgical convențional și tratament endovascular) – Leziuni steno-obstructive și anevrismale ale arterelor viscerale (trunchi celiac, artera mezenterica superioara, artere renale) (tratament chirurgical si endovascular) – Boli renale terminale si accese vasculare pentru hemodializa.

Activități științifice (Scopus):

  • Documente după autor: 2298
  • Total citate: 2908
  • index h: 28
  • Autor a 2 cărți despre boala arterelor piciorului diabetic
  • Membru al comisiilor științifice în peste 40 de congrese naționale și internaționale

Membru al Societăților Științifice Naționale și Internaționale:

  • Società Italiana dei Giovani Chirurghi (SPIGC) (Preşedinte al SPIGC 1995-1997)
  • Società Italiana di Chirurgia Vascolare ed Endovascolare (SICVE)
  • Società Italiana di Angiologia e Patologia Vascolare (SIAPAV)
  • European Society of Vascular and Endovascular Surgery (ESVS);
  • Societè de Chirurgie Vasculaire et Endovasculaire de Langue Francaise (SCFE).

Suntem onorați să-l avem pe dl. Mauro Gargiulo ca speaker invitat la Congresul SRCV 2022.

Stavros K. Kakkos

MD, MSc, PhD, RVT

va prezenta ghidurile ESVS 2021 pentru managementul trombozei venoase profunde

Profesorul Stavros K. Kakkos MD, MSc, PhD, RVT, este absolvent al facultății de Medicină a Universității din Patras. În anul 1997 acesta a finalizat pregătirea pe specialitatea de Chirurgie Generală în cadrul spitalului Universitar din Patras, Grecia.

Dezvoltarea domnului Profesor Stavros K. Kakkos continuă pe departamentul de Chirurgie Vasculară, Imperial College din Londra, Marea Britanie, unde își finalizează studiile doctorale și obține titlul de PhD acordat de Universitatea din Londra, în anul 2004.

De asemenea domnul profesor Kakkos este absolvent al programului de burse de chirurgie vasculară al Spitalului Henry Ford din Detroit, Michigan, SUA.

În anul 2008 acesta s-a alăturat personalului Școlii de Medicină a Universității din Patras, Grecia, unde activează ca și Profesor de Chirurgie Vasculară și Președinte al Departamentului de Chirurgie Vasculară.

Patologiile vasculare pe care acesta le-a abordat în studiile de cercetare pe care le-a realizat de-a lungul anilor include patologia carotidiană, aortică și tromboza venoasă profundă. Astfel el a devenit președintele Ghidurilor ESVS 2021 pe patologia de tromboză venoasă profundă.

Profesorul Kakkos este editor asociat Jurnalului European de Chirurgie Vasculară și Endovasculară, editor al Cochrane Vascular și editor șef de specialitate, secțiunea Chirurgie Vasculară, Fronties in Surgery. El a scris peste 300 de articole și capitole de carte.

Suntem onorați să îl prezentăm pe profesorul Stavros K. Kakkos ca unul dintre prezentatorii noștri cheie în abordarea următoarelor subiecte:

  • Ghidurile ESVS în Tromboza venoasă profundă
  • Rezultate peri-procedurale la pacienții care efectuează intervenții carotidiene după tromboliză
  • Utilizarea medicamentelor venoactive pe baza ghidurilor actuale

Marianne De Maeseneer

MD PhD

Chirurg generalist şi vascular

Departamentul de Dermatologie al Centrului Medical Erasmus, Rotterdam, Olanda

va prezenta Ghidurile Practice ale ESVS asupra managementului bolii venoase cronice (publicate in februarie 2022)

Doamna Marianne De Maeseneer MD, Ph.D. s-a retras din activitatea clinică în iunie 2017, dar a rămas legată de secția de Flebologie a Departamentului de Dermatologie al Centrului Erasmus din Rotterdam.

Ca şi cercetare clinică, inițial s-a ocupat de recurenţele bolii varicoase după tratamentul chirurgical, această preocupare având ca rezultat teza de doctorat, pe care l-a finalizat în 2005.

Interesele sale academice s-au axat pe strategii terapeutice pentru boala varicoasă, prevenția recurenţelor, utilizarea ecografiei Doppler pre şi postoperator, management-ul sindromului post-trombotic şi anomaliile de venă cavă inferioară.

A publicat ca autor şi co-autor peste 200 de lucrări în jurnale peer-review şi mai multe capitole în diferite manuale britanice, olandeze şi spaniole.

A fost revizor-coordonator pentru Ghidurile ESVS asupra management-ului trombozei venoase (2011) şi a prezidat revizorii Ghidurilor Practice ESVS publicate în februarie 2022 pe același subiect. A fost editor asociat al Jurnalului Societății Europene de Chirurgie Vasculara şi Endovasculară timp de 9 ani, având de a face cu toate manuscrisele pe subiecte care tratau afecțiuni venoase.

Este activă în cercetare şi educaţie, implicată în proiecte internaționale şi consfătuiri flebologice.

Suntem onorați să o prezentăm pe doamna Marianne De Maeseneer ca pe unul dintre lectorii noştri principali, pe următoarele subiecte:

  • Noile ghiduri ESVS asupra managementului bolii venoase cronice
  • Aplicarea compresiei pneumatice intermitente în faza acută a trombozei venoase profunde – un iconoclasm?
  • Tot ce trebuie ştiut despre safena accesorie anterioară

Hans-Henning Eckstein

Profesor universitar Chirurgie Vasculară și Endovasculară la Universitatea Tehnică din München (TUM), München, Germania

Şef al Departamentului de Chirurgie Vasculară și Endovasculară, Klinikum rechts der Isar, München, Germania

va vorbi despre experienta sa vastă în stenoza carotidiană cu focus asupra tipului de anestezie, controlul intraoperator și recomandari ale Ghidurilor de boală carotidiană germano-austriace și ale Societății Europene de Stroke
și
EVAR în urgență este tratamentul standard pentru AAA rupte

Profesorul Hans-Henning Eckstein s-a născut în 1955 în Goslar, Germania. Și-a obținut diploma de licență în medicină la Universitatea din Heidelberg, Germania, în 1986. A urmat rezidentiate în Medicină internă, Chirurgie generală și Chirurgie Vasculară, obținând calificarea în Chirurgie generală în 1993 și  calificarea în Chirurgie vasculară în 1996. Din  1997 este Fellow al Cosiliului European de Chirurgie vasculară (UEMS), iar in 1998 finalizează și susține teza de doctorat cu titlul “Reliability of angiography and ultrasound to assess the degree of carotid stenosis by ex-vivo-measurements of carotid eversion specimen“.

În prezent, este profesor universitar de Chirurgie Vasculară și Endovasculară la Universitatea Tehnică din München (TUM), Germania, și Şef al Departamentului de Chirurgie Vasculară și Endovasculară  la Klinikum rechts der Isar din München.

Devotamentul său în domeniul chirugical este dovedit nu doar în activitatea clinică bogată, ci și de calitea de membru în societăți științifice de renume în Chirurgia vasculară, precum: Societatea Germană de Chirurgie Vasculară, Societatea Germană de Chirurgie, Societatea Germană de Angiologie (DGA) și Societatea Germană de Flebologie (DGP), Societatea Germană de Ultrasunete în Medicină (DEGUM), Societatea Europeană de Chirurgie Vasculară (ESVS), Societatea de Chirurgie Vasculară (SVS) și Societatea de Chirurgie Vasculară Clinică (SCVS).

Are o listă impresionantă de titluri pe care le-a dobândit de-a lungul timpului, cum ar fi:  Președinte al Societății Germane de Chirurgie Vasculară (2009-2010), Președinte al Fundației VASCULAR INTERNAȚIONAL (2011-2015), Președinte al ESBVS din cadrul UEMS (2014-2015), coordonator al ghidurilor naționale germano-austriace privind boala carotidiană – din 2008, membru onorific al Societății de Chirurgie Vasculară Clinică (SCVS), membru onorific al Societății de Chirurgie Vasculară din Marea Britanie și Irlanda (VSGBI), doctorate onorifice la Universitatea Națională din Atena, Grecia (2017) și la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Thessalia, Grecia (2018), din 2011 președinte al Conferinței Vasculare de la München (MAC).

Profesorul Eckstein face parte din comitetul editorial al: Vascular Specialist (USA), Journal of Vascular Surgery, European Journal of Vascular and Endovascular Surgery, Gefässchirurgie (Germania), Der Chirurg (Germania).

Contribuția lui științifică este copleșitoare, fiind recunoscută prin numeroase premii. A publicat peste 500 de lucrări originale, citate de peste 11000 de ori în peste 8000 de documete, totalizând un index Hirsch impresionant de 50.

Acesta prezintă un interes special pentru subiecte complexe precum: tratamentul endovascular al anevrismului aortic abdominal, angioplastia carotidiană și tehnici hibride pentru recanalizarea ocluziei cronice iliace.

Suntem onorați să-l avem pe dl. Hans-Henning ECKSTEIN ca speaker invitat la Congresul SRCV 2022 si care va trata 2 teme de mare interes din stenoza carotidiana si anevrismele de aorta abdominale rupte.

Clark J. Zeebregts

Profesor universitar Chirurgie Vasculară la Centrul Medical Universitar Groningen, Țările de Jos

Şef al Diviziei de Chirurgie Vasculară din cadrul Centrului Medical Universitar Groningen, Țările de Jos

va vorbi despre

Carotid: What to do with the extracranial carotid artery stenosis in tandem lesions during endovascular treatment of acute ischemic stroke?

Aorta: CERAB: the way to go for aorto-iliac occlusive disease?

Venous: Mechanochemical endovenous ablation in the treatment of primary great saphenous vein incompetence: mid-term results and predictors of failure

Clark J. Zeebregts este profesor universitar de Chirurgie Vasculară din 2010 la Centrul Medical Universitar Groningen (UMCG) din Țările de Jos, iar din 2017 Şef al Departamentului de Chirurgie Vasculară din cadrul Centrului Medical Universitar Groningen (UMCG).

În ceea ce privește educația sa, acesta a finalizat studiile de licență în medicină la Universitatea Radboud din Nijmegen, Țările de Jos, în 1992, iar apoi a obținut calificarea în Chirurgie generală în 2003, și în Chirurgie vasculară în 2004.

Prof. Dr. Clark J. Zeebregts desfășoară o activitate de cercetare extrem de bogată. A publicat peste 400 de lucrări originale, cu peste 8500 de citari, și un H-index de 47.

Speaker la diferite congrese anuale naționale sau internaționale de chirurgie vasculară, revizor la multiple reviste științifice, și membru în multe comisii de evaluare pentru studii doctorale și propuneri de granturi naționale și internaționale, arată un interes deosebit pentru subiecte precum: tehnici endovasculare aplicate, chirurgia carotidiană (este inițiatorul Programului de Stenting Carotidian), infecțiile protezelor sintetice vasculare, cercetarea translațională după morfologia plăcii aterosclerotice, și noi tehnici de imagistică moleculară.

Profesorul Zeebregts face parte din comitetul executiv al Societății Europene de Chirurgie Cardiovasculară și Endovasculară (ESCVS) și a fost coordonator al grupului de lucru de chirurgie vasculară din Țările de Jos în timpul pandemiei de Covid-19 (2020-2022).

Suntem onorați să-l avem pe dl. Clark J. Zeebregts ca speaker invitat la Congresul SRCV 2022.

Martin Björck

Profesor emerit de Chirurgie Vasculară

Departamentul de Științe Chirurgicale, Secțiunea de Chirurgie Vasculară, Universitatea Uppsala, Suedia

va vorbi despre
Evaluarea bărbaților de 65 de ani pentru AAA: experiența suedeză

Este editor principal al Jurnalului European de Chirurgie Vasculară și Endovasculară inca din 2019. Profesor asociat al Universitatii din Tartu, Tartu, Estonia.

Fost președinte al Societății Europene de Chirurgie Vasculară 2016-2017. Unul dintre fondatorii in 1997 a registrului internațional de colaborare Vascunet, și a fost președintele acestuia în perioada 2003-2006.

A publicat  >250 de articole originale, >120 de articole de recenzie, ghiduri și capitole de carti: 360 de „hituri”. în Pub Med. Indicele Hirsch = 54, 24 de lucrări citate de >100 de ori. Conducător a 21 de doctoranzi care și-au finalizat teza. Coautor a 12 ghiduri de practică clinică.

Principalele interese de cercetare sunt: anevrismul de aortă (cercetare translațională, epidemiologie, screening, tratament), anevrismul arterei poplitee, boala vasculară mezenterică, traumatismele vasculare, bolile arterei carotide și ischemia acută a membrelor.

Suntem onorați să-l avem pe dl. Martin Björck ca speaker invitat la Congresul SRCV 2022.

Frank Bowling

Profesor (Dr.)

va vorbi despre
Podo-vascular: o relație sinergetică și simbiotică între chirurgia podiatrică și chirurgia vasculară

Profesorul Bowling deține centrul Manchester Academic Health Science Center (MAHSCH), predă chirurgie și medicină translațională la Universitatea din Manchester, școala de științe medicale Manchester Foundation Trust sub auspiciile diabetului și chirurgiei vasculare, deținând studii postuniversitare în domeniul microchirurgiei și neurologiei.

Dr. Bowling este un susținător al stagiilor medicale la nivel global în asisteța medicală (stagii MIGiH), el însuși urmând în cariera lui mai multe stagii de pregătire (Royal College of Physicians (Edinburgh), Physicians & Surgeons of (Glasgow), Podiatric surgeons (London), USA, Australasia & Europe).

Acesta a publicat peste 180 de articole, 32 de capitole de carte, 6 cărți și face parte din numeroase consilii naționale și internaționale.

De asemenea Dr. Bowling este profesor adjunct de chirurgie la Universităţile de medicină „Nicolae Testemiteanu” din Chişinău și „Victor Babeș” din Timişoara.

Pregătirea acestuia este vastă și cuprinde numeroase titluri: Certificate Compulsory Podiatric Surgical Training, Royal College of Podiatry, Post Graduate Diploma, Reconstructive/Microsurgery (Intercollegiate), „Pius Brânzeu” Centre, Post Graduate Diploma Neurology, (Intercollegiate) Academy of Sciences, Doctor of Science „Nicolae Testemitanu” State University, Doctor of Philosophy in Medicine, University of Manchester, Master of Science in Surgery & Doctor of Podiatric Medicine, University of Huddersfield, Bachelor of Science, University of Salford.

Suntem onorați să-l avem pe dl. Frank Bowling ca speaker invitat la Congresul SRCV 2022.

Armando Mansilha

Prof., MD, PhD, FIUA, FEBVS

va vorbi despre
Importanța actuală a examinărilor europene și impactul în viitor

  • Profesor titular de Angiologie și Chirurgie Vasculară al Facultății de Medicină a Universității din Porto

  • Șef al Departamentului de Angiologie și Chirurgie Vasculară din Spitalul Universitar São João

  • Secretar general al Secției UEMS și al Consiliului de Chirurgie Vasculară

  • Președinte al Societății Portugheze de Flebologie

  • Președinte ales al Uniunii Internaționale de Angiologie

  • Fost președinte al Forumului European Venos

  • Fost președinte al Societății Portugheze de Angiologie și Chirurgie Vasculară

  • Editor-șef al Revistei Internaționale de Angiologie

Suntem onorați să-l avem pe dl. Armando Mansilha ca speaker invitat la Congresul SRCV 2022.

Naseer Ahmad

chirurg vascular
Manchester University Foundation Trust

va vorbi despre
Revascularizarea chirurgicală a piciorului cu risc ridicat – abordarea mea asupra bypass-urilor pe pedale

Dl. Naseer Ahmad efectuează întreaga gamă de proceduri vasculare, inclusiv chirurgia carotidelor, anevrismelor și chirurgia venoasă, dar este specializat în chirurgia complexă a membrului inferior având drept scop prevenirea amputației.

Este Directorul Clinic a doua mari proiecte, şi anume al Strategiei de Reducere a Amputației în zona Manchester (Proiectul MARS – Manchester Amputation Reduction Strategy), și al Programului de Screening pentru Anevrism din zonele metropolitane Greater Manchester și East Cheshire (Greater Manchester & East Cheshire Aneurysm Screening Programme). De asemenea este Ofițer Șef Adjunct în cadrul Departamentului de Informații Clinice al spitalului său.

Interesul său de cercetare premiat este inegalitatea în sistemul de sănătate privind managementul amputațiilor membrelor inferioare.

Rolurile sale intersectoriale îi permit să dezvolte protocoale pentru „întreg sistemul sanitar”, care să armonizeze Serviciile de Sănătate Publică, comunitare și spitalicești pentru pacienții cu boli vasculare. Scopul său este să reunească și să digitalizeze serviciile Sistemului National de Sănătate (NHS – National Health Service ) izolate și lucrează cu lideri din domeniile academice, clinice, strategice, financiare și digitale din Manchester pentru a promova acest lucru.

Suntem onorați să-l avem pe dl. Naseer Ahmad ca speaker invitat la Congresul SRCV 2022.

Giacomo Clerici

MD, specialist în piciorul diabetic

Profesor de îngrijire a rănilor și a piciorului diabetic (Universitatea Masters, Italia)

va vorbi despre
Diferențele în momentul chirurgical și terapiile adjuvante pentru strategiile de salvare a membrelor

Dl. Giacomo Clerici este fost şef al:

  • IRCCS Multimedica Sesto San Giovanni (MI) e Castellanza (VA)
  • Gruppo Ospedaliero San Donato (Polo Universitario Convenzionato “Città di Pavia”, Clinica Zucchi Monza e IRCCS San Raffaele Villa Turro Milano)
  • Gruppo Ospedaliero Humanitas (Clinica San Pio X Milano – Humanitas Gavazzeni Bergamo)

Este consultant pentru următoarele centre specializate în piciorul diabetic:

  • Ospedale San Carlo Paderno Dugnano (Milano),
  • Centro Ortopedico di Quadrante Omegna (Verbania)
  • Policlinico di Abano Terme (Padova)

Suntem onorați să-l avem pe dl. Giacomo Clerici ca speaker invitat la Congresul SRCV 2022.

Carl Magnus Wahlgren

Chirurg vascular consultant

Chirurg şef al Departamentului de Chirurgie Vasculară, Spitalul Universitar Karolinska, Suedia

va vorbi despre
Noutăţi în traumele vasculare

  • Profesor adjunct, Institutul Karolinska, Stockholm, Suedia
  • Fost președinte al Societății Suedeze de Chirurgie Vasculară în perioada 2014 – 2019
  • Interes pentru traumatisme vasculare și educație. Director de curs mai multe cursuri naționale şi internaționale de chirurgie vasculară şi trauma
  • Președinte, ghiduri ESVS pentru traumatisme vasculare

Suntem onorați să-l avem pe dl. Carl Magnus Wahlgren ca speaker invitat la Congresul SRCV 2022.