Dragi colegi,

Vă scriem aceste rânduri pentru a vă comunica trei decizii importante pentru Societatea Română de Chirurgie Vasculară: două sunt veşti bune, care deschid noi perspective pentru societatea noastră; a treia este o măsură pe care nu ne-am dorit-o, dar care este necesară şi inevitabilă.

Aşadar:

Conducerea SRCV a decis să NU organizeze în acest an tradiționalele Workshop-uri dintre Congrese.

Explicația e simplă şi foarte probabil aţi intuit-o deja: la o simplă privire peste datele pandemice din această lună, în comparație cu cele din luna septembrie a anului trecut, devine evident că va urma reinstaurarea restricțiilor pe care le cunoaștem deja, inclusiv în legătură cu organizarea de evenimente. Iar noi am gândit de la bun început aceste Workshop-uri ca fiind puternic orientate către un proces de învățare practică, de tip hands-on. Mediul online, ca unică alternativă posibilă, nu poate suplini nevoia contactului direct cu pacientul sau cu aparatura medicală.

Ne concentrăm deja pe organizarea Congresului din 2022 şi vă putem comunica data şi locaţia: 19-21 octombrie, Hotel „Ramada”, Sibiu.

Taxele achitate pentru participarea la SRCV Workshops 2021 vă vor fi returnate sau puteţi opta pentru reportarea lor pentru Congresul din 2022.

— 

Veştile bune, acum.
SRCV va iniţia şi susţine două proiecte importante, cu implicaţii majore atât pentru noi, ca Societate, cât şi pentru pacientul vascular:

  1. O campanie naţională de sensibilizare (awareness) asupra bolii vasculare în România, folosind un mesaj unitar, distribuit pe multiple canale de comunicare, atât pe cele clasice, cât şi în mediul online;
  1. Un program naţional de screening pentru anevrismul de aortă abdominală, program care va reprezenta o premieră absolută în România.

Vă invităm să discutăm aceste proiecte, împreună le putem completa, rafina şi creşte şansele lor de reuşită. Aşteptăm feed-back-ul dvs. printr-un răspuns la acest mesaj sau ne puteţi contacta direct pentru a ne transmite părerea, observaţiile şi propunerile dvs.

 

Adrian Mureşan
Preşedinte SRCV
Mihai Ionac
Secretar general SRCV

Dragi colegi,

A devenit deja o tradiţie ca în anii dintre Congresele Societăţii Române de Chirurgie Vasculară să organizăm Workshop-urile SRCV, o serie de evenimente orientată spre abordarea practică a efortului nostru continuu de perfecţionare profesională. Chirurgia vasculară rămâne una dintre cele mai dinamice specialități din medicina contemporană, unde cercetarea medicală generează constant noi agenți terapeutici, metode și tehnologii. Nevoia noastră de a fi conectaţi permanent la acest progres rămâne şi ea constantă, chiar dacă priorităţile medicale ale momentului sunt altele, la nivelul României şi nu numai.

Vă propunem aşadar în acest an A 3-a ediţie a Workshop-urilor SRCV (20-22 octombrie, Hotel „Ramada”, Sibiu), eveniment pe care îl dorim axat pe sesiuni practice, hands-on, de 1-2 ore, în grupuri limitate ca număr. Împreună cu partenerii noştri din zona industriei farma, vom încerca să aducem în faţa dumneavoastră cât mai multe din noutăţile ultimilor ani, fie că vorbim de medicaţie, instrumentar sau echipamente medicale specifice domeniului nostru.

Ne dorim şi sperăm să ne putem revedea, în sfârşit, faţă în faţă, după o pauză forţată de doi ani. Dar nu excludem nici varianta ca prevederile legale care vor fi în vigoare în toamna acestui an să nu permită organizarea unui eveniment onsite. Suntem pregătiţi pentru ambele scenarii, iar dacă nu ne vom putea reuni la Sibiu vom organiza evenimentul online, cu adaptările de rigoare bineînțeles.

Această stare de incertitudine este un argument în plus să păstrăm active conexiunile dintre noi, folosind canalele de comunicare cu care v-aţi obişnuit deja: website-ul evenimentului (www.srcv-events.ro) precum şi newsletter-ele periodice trimise de organizatori.

 

Adrian Mureșan
Președintele evenimentului și al SRCV

Mihai Ionac
Secretar general SRCV

Înregistrare online

Înregistrarea online este cea mai rapidă și mai facilă formulă prin care puteți securiza participarea dumneavoastră la eveniment.

Contul meu

Accesați oricând contul dvs. de participant la eveniment (pe baza numelui de utilizator și a parolei pe care le-ați setat la înregistrare) pentru efectuarea plăților, rezervarea cazării și trimiterea rezumatelor dvs.

Participarea la

Workshop-urile SRCV 2021

în 3 pași simpli!

1.

Înregistrarea

Valoarea taxei de participare creste odata cu apropierea datei evenimentului, de aceea, pentru a beneficia de cel mai avantajos regim de taxa va invitam sa va inscrieti din timp.

2.

Trimiterea rezumatului

Instructiunile pentru redactarea rezumatelor sunt disponibile aici.

Este obligatoriu ca rezumatul sa fie trimis atat in romana, cat si in engleza.

3.

Rezervarea cazării

Ca participant la eveniment puteți beneficia de tarife speciale, semnificativ reduse.

Oferta de cazare este disponibila aici.

Termene limită

Înregistrare

Ultimul termen limită pentru înregistrare este 15 septembrie 2021 și expiră în:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

rezumate

Termenul limită pentru trimiterea rezumatelor a fost prelungit până la 15 septembrie 2021 și expiră în:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

cazare

Termenul limită pentru rezervarea cazării pe perioada evenimentului este 15 august 2021 și expiră în:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

cursuri pre-eveniment

CURS DE ECOGRAFIE DOPPLER CAROTIDIANĂ

Curs intensiv de o zi, de ecografie Doppler carotidiană, care include prezentări teoretice, prezentări de caz și numeroase quiz-uri

Cursul este adresat tuturor medicilor specialiști cât și medicilor rezidenți din specialitățile chirurgie vasculară, cardiologie, neurologie, medicină internă. Nu este nevoie de experiență în ultrasonografie carotidiană.

Cursul este organizat sub egida Societății Române de Chirurgie Vasculară și este creditat EMC.

CURS DE CHIRURGIE ENDOVASCULARĂ DE BAZĂ

Chirurgia endovasculară s-a impus ca tehnică minim invazivă în tratamentul bolilor vasculare, reprezentând acum tratamentul de primă intenție.

Procedurile endovasculare au largi aplicații în bolile acute şi cronice carotidiene, ale arterelor mezenterice, în patologia aortică, arterele membrelor inferioare, în tratamentul trombozei venoase profunde. Tehnicile şi dispozitivele endovasculare evoluează rapid, apar dispozitive noi, în paralel cu evidenţe științifice care consolidează rolul şi importanţa terapiilor endovasculare.

Cursul este organizat sub egida Societății Române de Chirurgie Vasculară și este creditat EMC.

Curs de ecografie venoasă

Noţiuni de anatomie venoasă normală * Elemente de hemodinamică venoasă normală * Tehnica de examinare: aparatură, metodologie de examinare * Ultrasonografie Doppler – aspect normal * Aspect ultrasonografic în patologie venoasă: tromboza venoasă profundă, SDR, postrombotic, tromboflebită superficială, boală varicoasă, sclerozare echoghidată a perforantelor

Cursul este organizat sub egida Societății Române de Chirurgie Vasculară și este creditat EMC.

Înregistrare online

Înregistrarea online este cea mai rapidă și mai facilă formulă prin care puteți securiza participarea dumneavoastră la eveniment.

Contul meu

Accesați oricând contul dvs. de participant la eveniment (pe baza numelui de utilizator și a parolei pe care le-ați setat la înregistrare) pentru efectuarea plăților, rezervarea cazării și trimiterea rezumatelor dvs.